Bli kjent med

Vår mening med SJY

mening

Vi skal bidra til en bærekraftig fremtid gjennom vegansk sjømat. Verdens klimautfordring gjør det nødvendig at flere bidrar til mer bærekraftig matproduksjon. Vi bidrar gjennom å gjøre marine makroalger tilgjengelig for alle.

bærekraft

Norsk tareskog vokser langs hele norskekysten og mye av den vokser i Nord. Denne typen av sjømat er en av verdens aller mest bærekraftige og sunne kilder til mat. Vi ønsker at denne supermaten blir lettere tilgjengelig for alle slik at flere kan ta gode valg for seg selv og fremtiden.

lokal verdi

Vi har dyp respekt for områdene som muliggjør vår eksistens.

Indre Kvarøy er et øysamfunn ved polarsirkelen på 66°Nord og 12°Øst. Mikrosamfunnet Kvarøy er et livskraftig samfunn med cirka 75 fastboende. Her lever øyværingene sakte og privilegerte liv på verdens rikeste og vakreste kyst; Helgeland. 

Sidestilt med å realisere bærekraftig mat, så ønsker vi å bidra til lokale arbeidsplasser. Vi ønsker at verdiene som skapes i det Nord-Norske havet skal tilfalle de menneskene som bor her. Sjy er et helhjertet forsøk på å lage evige arbeidsplasser folk mennesker med nærhet til ressursen.